Photo 1

Photo 1 from
Back Photo Detail Photo

A London Terrace Renovation

Christophe Pourny was raised in his father’s furniture-restoration atelier in the south of France and worked at his uncle’s antique shop on the Rue Jacob in Paris. It’s no wonder, then, that the elegant entrance hall of the apartment he shares with Jason Jobson, with its rubbed cement walls (by artist Beriah Wall) and black-and-white concrete floor tiles (waxed to look like honed marble), is modeled on a French vestibule. This space had to be carved out and reimagined from a typical prewar layout with narrow, dark halls. The 900-square-foot apartment was gutted down to the studs. Architect Brian Boyle worked with Jobson and Pourny on the renovation. They purchased the apartment in 2008 and waited two years before beginning the work. “Every surface was replaced, including all floors,” Jobson says. “We wanted the space to feel more modern, but respect the style and history of the building.”

Photo:
Wendy Goodman